Матраци для людей із зайвою вагою: який вибрати

Comments · 10 Views

Люди із зайвою вагою потребують ретельного підходу до організації спального місця. Необхідно забезпечити повноцінний відпочинок хребту. Суглоби також мають

Люди із зайвою вагою потребують ретельного підходу до організації спального місця. Необхідно забезпечити повноцінний відпочинок хребту. Суглоби також мають відпочивати від навантаження. Класичні моделі для людей з надмірною вагою не підходять. Вдень зайві кілограми призводять до підвищеної стомлюваності, вночі теж може виникати дискомфорт.

Якщо не враховувати фізіологічні особливості користувача матраца, на нормальний здоровий сон можна не розраховувати. Але виробники враховують потреби всіх категорій покупців. Тому на сайті matrasin.kiev.ua інтернет магазину "Матрасін" можна знайти на ліжко ортопедичні матраци 180 на 200 для повних чоловіків і жінок. Вироби подарують комфорт і забезпечать повноцінний сон. Головне - врахувати деякі нюанси перед покупкою.

На що звернути увагу

Класичні спальні аксесуари розраховані на навантаження максимум сто двадцять кілограмів. Під користувачами з надмірною вагою спальне місце прогинатиметься. Інтенсивна деформація структури зводить до мінімуму ортопедичні властивості виробу. Через це можуть виникнути захворювання хребта. Тому основний критерій вибору спального аксесуара для повної людини - параметри максимального навантаження.

Що ще врахувати:

  • Зносостійкість моделі. Підбирайте матраци з єврокаркасом. Імовірність виникнення деформацій у цьому випадку зведена до мінімуму.
  • Параметри товщини і жорсткості. Чим вони вищі, тим менше просяде поверхня матраца. Потрібно уникати "ефекту гамака". Виріб має забезпечувати рівномірний розподіл тиску тіла на поверхню.
  • Сезонність. Повні люди особливо сприйнятливі до температурних коливань. Тому віддавайте перевагу виробам з функцією "зима-літо".

Типи за жорсткістю

За жорсткістю матраци бувають:

  • жорсткі;
  • середньої жорсткості;
  • м'які.

Для людини з великою вагою краще підбирати жорсткі моделі. Вони зможуть підтримувати м'язи спини та хребта під час сну. Але занадто тверда поверхня має і мінуси. М'які тканини можуть затікати. Тому оптимальне рішення - модель із жорстким пружинним блоком і прошарком м'якого наповнювача.

Комфортний і здоровий сон - складова життя кожної людини. Повним людям варто ретельно вибирати спальні місця. Пружинний блок має бути жорстким. Але бажано, щоб був прошарок із м'якого наповнювача. Тоді м'які тканини зможуть повноцінно розслаблятися.

Конструкція має бути міцною. Вибирайте моделі із захистом пружин. Правильно підібраний спальний аксесуар полегшить навантаження на хребет, допоможе розслабити м'язи.

Read more
Comments