Який матрац купити для дачі

Comments · 9 Views

З настанням перших теплих днів жителі міст вирушають на дачі. Щоб не зіпсувати собі настрій відвологлим спальним місцем, варто завчасно підібрати матрац.

З настанням перших теплих днів жителі міст вирушають на дачі. Щоб не зіпсувати собі настрій відвологлим спальним місцем, варто завчасно підібрати матрац. Умови в дачних будинках кардинально відрізняються від умов у міських квартирах. Тому для спальні на дачі підійде не всяка модель спального місця.

Види матраців: які підходять для дачі

  • Пружинні. Багато дачників вибирають такий варіант. Вони не компактні, тому згорнути аксесуар не вийде. Навіть якщо спробувати це зробити, деякі пружини можуть деформуватися. Тривале зберігання пружинних моделей у неопалюваних будинках загрожує наслідками. Підвищений рівень вологості негативно позначиться на стані виробу. Пружини покриються іржею, а оббивка - цвіллю. Структура пружинних матраців передбачає наявність пустот. У них можуть активно розмножуватися кліщі та інші комахи. Якщо ви все ж віддали перевагу такій моделі, виріб доведеться перевертати один раз на кілька місяців. Його необхідно провітрювати і виставляти на сонце.
  • Моделі з пінополіуретаном. М'який аксесуар підходить користувачам, яким важливий комфорт і тепло. Вироби компактні, їх зручно згортати і транспортувати. Матраци з пінополіуретану можна зберігати в приміщеннях, де відсутнє опалення. Але їм не можна промерзати. Якщо лід утворюється в порах наповнювача, його внутрішня конструкція буде деформована. Якщо в заміському будиночку підвищена вологість, то на осінь, зиму і весну виріб краще забрати у квартиру.
  • Матрац із синтетичним латексом. Володіє еластичністю і невеликим розміром пор. Тому виріб не вважається оптимальним середовищем для активного розмноження кліщів та інших комах. Синтетичний латекс чудово підходить для людей, які звикли спати на щільній поверхні. Для людей, схильних до алергій, також підходять такі моделі. Зберігати і використовувати матраци зі штучного латексу потрібно, дотримуючись деяких правил. Не можна залишати виріб поруч з обігрівачами та радіаторами. Руйнування наповнювача починається при температурному режимі мінус сорок градусів.
  • Матраци з койрою кокоса. Для квартири це оптимальний варіант. Але для дачного будинку матрац з таким наповнювачем не підійде. Природний матеріал не має стійкості до вологи і температурних коливань. У волокнах може утворитися цвіль. До того ж кокосова койра - ідеальне місце проживання для гризунів і комах.

Матраци з будь-якими наповнювачами небажано довго зберігати в приміщеннях, де відсутнє опалення. Для дачі можна купити матраc недорого 90 на 200 на сайті magdek.com.ua. Віддавайте перевагу моделям, які можна легко згортати і транспортувати. Для дачного будинку можна підібрати модель із цільним штучним наповнювачем.

Read more
Comments