Топ 4 плажове в Тунис, за които не сте чували

Comments · 8 Views

Плажове в Тунис за автентична и спокойна почивка

Макар Тунис да е известен с популярните си крайбрежни курорти, има и някои по-малко известни плажни райски кътчета, които предлагат по-автентично и спокойно преживяване. Нека разгледаме четири плажа скрити скъпоценни камъни, които ще направят вашата почивка в Тунис наистина незабравима.

Плаж Табарка

Сгушен в северозападната част на Тунис, плажът Табарка е добре пазена тайна сред любителите на гмуркането. Този живописен участък от крайбрежието предлага кристално чисти води и богат морски живот, което го прави идеален за гмуркане с шнорхел и водолазно гмуркане. Близките коралови рифове изобилстват от пъстри риби и подводни чудеса. Но Табарка не е само морето - фонът от тучни зелени хълмове и очарователният град с генуезката крепост допринасят за уникалната му привлекателност. След ден, прекаран на слънце и море, се насладете на пресни морски дарове в някой от местните ресторанти, докато наблюдавате впечатляващия средиземноморски залез.

Плаж Келибия

Ако търсите девствена красота, плажът Келибия на полуостров Кап Бон е вашата дестинация. Тази дълга ивица от мек, бял пясък и тюркоазени води е като парче от рая. Това, което отличава Келибия, е впечатляващият му фон - византийска крепост, кацнала на хълм с изглед към плажа. Отделете малко време за слънчеви бани, за да разгледате тази древна структура и да се насладите на панорамна гледка към крайбрежието. Близкият град Келибия предлага поглед към автентичния тунизийски живот, далеч от тълпите туристи.

Плаж Зарзис

Зарзис, в югоизточната част на Тунис, може да се похвали с едни от най-красивите и най-малко претъпкани плажове в страната. Дългите участъци от златист пясък и плитките топли води го правят идеален за семейства и за тези, които търсят спокойно уединение. Това, което прави Зарзис специален, е неговият традиционен чар - можете да наблюдавате местните рибари, които носят ежедневния си улов, или да посетите близките оазиси с финикови палми. Не пропускайте възможността да се насладите на традиционния тунизийски хамам в някой от местните спа центрове, за да се отпуснете максимално.

Плаж Набеул

Макар че Набеул е известен със своите грънчарски и керамични изделия, неговият плаж е недооценено бижу. Този дълъг, пясъчен плаж предлага спокойни води, идеални за плуване и водни спортове. Това, което отличава плажа Набеул, е неговата жизнена местна култура. Направете си почивка от слънчевите бани, за да разгледате известния петъчен пазар на града, където можете да намерите уникални занаятчийски изделия и ароматни подправки. Плажната алея се оживява вечер с местни жители и посетители, които се наслаждават на морския бриз и уличната храна.

Тези скрити плажове предлагат възможност да се насладите на крайбрежната красота на Тунис далеч от тълпите. От рая за гмуркане на Табарка до историческия чар на Келибия, от спокойните брегове на Зарзис до занаятчийския чар на Набеул - всеки плаж има свой уникален характер. Така че по време на следващата си почивка в Тунис се отклонете от утъпкания път и открийте тези тайни крайбрежни убежища. Ще се насладите не само на девствени плажове и кристално чисти води, но и ще усетите автентичния крайбрежен живот на Тунис. Опаковайте слънцезащитния си крем и чувството за приключение - скритите плажове на Тунис чакат да бъдат изследвани!

Read more
Comments